Premium Nutrition

Makes Superior Horses

Hoofin tarina

Hoof Oy on kehittänyt korkealaatuisen täydennysrehusarjan hevosille, joka perustuu maailmanluokan hevosravintoon. Tuotevalikoima on suunniteltu ja tuotettu yhteistyössä huippu hevosurheilijoiden ja muiden alan johtavien asiantuntijoiden kanssa.

Hoof tarjoaa lisäravinteita varsoille, tammoille, urheilu- ja vapaa-ajan hevosille
Hoofin perustajat Vemedimin RD-keskuksen varajohtajan kanssa.
Jani Lammi ja Esa Kaikumaa (Hoof Oy:n perustajat.) Mr. Nguyen Thanh Hungin (Vemedimin RD-keskuksen varajohtaja) kanssa.

Hoofin tuotevalikoima pohjautuu hevosravintoon, jota on käytetty jo toistakymmentä vuotta Euroopan ulkopuolella hevosurheilun kärkimaissa Yhdysvalloissa sekä Saudi-Arabiassa. Näitä ravinteita on jatkokehitetty täyttämään meidän hevosen tarpeet Euroopassa pohjoisella pallonpuoliskolla olevien ravintopuutteiden osalta. Tällä hetkellä Hoofin ravinteita on saatavilla sekä hevosomistajien käytössä myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa sekä Iso-Britanniassa.

Hoofin tuotevalikoima tasapainottaa ravitsemuksellisia puutteita ja lisää tarvittavien ravintoaineiden saantia urheilusuorituksen valmistautumiseen ja palautumiseen, sekä tukee nopeaa toipumista sairauden tai vamman jälkeen.

Urheiluhevoset ovat urheilijoita, jotka tarvitsevat tarkkaa ravinnon seurantaa saavuttaakseen huippusuorituksen varsinkin silloin, kun se on ratkaisevaa. Hoof tarjoaa erityisiä täydennysrehuja urheilu- ja kilpahevosille, sekä hevosen jalostukseen.
Hoof tarjoaa ainutlaatuisia probioottikantaisia vatsan lisäravinteita Euroopassa, jotka parantavat hevosen ruoansulatuskanavan hyvinvointia, tuotteita vahvistamaan kavioita ja kiiltävää turkkia sekä elektrolyyttejä, jotka ovat erityisin hyödyllisiä kovan rasituksen jälkeen.

Miksi asiakkaamme rakastavat Hoofia?
  • Huippuhevosurheilijoiden suosittelemat tuotteet ja alan erityisosaaminen talliolosuhteista laboratorioon
  • Tuotteiden korkeat ravintoainepitoisuudet takaavat huomattavasti pidemmän riittoisuuden, mihin käyttäjät ovat aiemmin tottuneet
  • Hoofin ravinteet muodostuvat huolellisesti jalostetuista tuotteista ja laadukkaista ainesosista, joten hevoset tarvitsevat merkittävästi vähemmän ylimääräisiä ravintolisiä ollakseen terveitä
  • Herkulliset maut, jotta hevosesi syö mielellään päivittäisen annoksensa
  • Euroopassa ainutlaatuisia probioottikantaisia tuotteita vatsa- ja ruoansulatusongelmiin, ilman varoaikaa

Lue lisää Hoofin asiakaskokemuksista.

Miksi sinun kannattaa valita Hoof
  • Korkeilla ravintoainepitoisuuksilla oleva tuotevalikoima, joka vastaa hevosten ravintotarpeisiin kaikissa elämänvaiheissa ympäri vuoden
  • Tuotteet koostuvat vain Euroopan standardien mukaisista ravintoaineista, jotka täyttävät EU:n täydennysrehumääräykset
  • Hoofin valmistakumppani Vemedimillä ja suomalaisella laboratoriopalvelukumppanilla Biosafella on korkea asiantuntemus tuotteiden turvallisuuden varmistamiseksi
  • Hoofin tiimillä on yli vuosikymmenien kokemusta hevosravitsemuksesta ja -urheilusta
Hoofin tuotteissa ei ole varoaikaa
Hoof slogan - "Premium Nutrition Makes Superior Horses"

Hoofin ravinteet sisältävät vain EU:ssa hyväksyttyjä ravintoaineita. Nämä täydennysrehut täyttävät myös muut EU:n täydennysrehuissa käytettäville ravintoainevalmisteille asettamat määräykset ja ovat eläimelle sekä käyttäjälle tutkitusti turvallisia.

Hoof on Ruokavirastoon rekisteröitynyt rehualan toimija, joka noudattaa toiminnassaan Suomen ja Euroopan Unionin rehuvaatimuksia. Lista hyväksytyistä toimijoista on löydettävissä Ruokaviraston sivuilta:

https://ruokavirasto.fi/globalassets/yritykset/rehuala/rekisterit/rekey183.pdf

Tuotteet koostuvat ainutlaatuisista yhdistelmistä vitamiineja, aminohappoja, probiootteja, kivennäisaineita sekä hivenaineita päivittäisen ruokinnan täydennykseen. Laadukkaat raaka-aineet, moderni tuotantolinja, laboratoriot ja asiantuntijat varmistavat, että jokainen Hoofin tuote on turvallinen, tehokas ja tasapainoinen. Valmistuksessa ei käytetä geenimuunneltuja raaka-aineita (GMO), väriaineita tai rohdoskasveja.

Hoofin tiimi takaa terveyttä ja hyvää suorituskykyä hevosellesi, yli 20 vuoden asiantuntemuksella hevosravinnosta ja -urheilusta

Hoofin tiimillä on vuosikymmenten kokemusta hevosten omistuksesta, hoidosta, kasvatuksesta sekä hevosurheilusta. Hoofin tiimi koostuu useista hevosurheilijoista, hevoslääkäristä, hevosen omistajista ja ohjaajista Suomesta ja Ruotsista. Nämä ammattilaiset ovat nähneet lisäravinteiden tehokkaat tulokset ja suosittelevat mielellään Hoofia kaikille hevosomistajille päivittäiseen käyttöön.

Tavoitteenamme on varmistaa, että hevosesi voi ja näyttää parastaan päivittäin ‒ ettei sinun tarvitse huolehtia siitä!

Meidän velvollisuutemme Hoofilla on noudattaa lukuisia eurooppalaisia menettelyohjeita, jotta tarjoamme hevosellesi tehokkaamman ja turvallisemman ravinnon. Teemme tiivistä yhteistyötä laboratoriokeskus Biosafe – Biological Safety Solutions Oy:n kanssa varmistaaksemme hevosen turvallisuuden ja, että alan tiukat vaatimukset täyttyvät. Me Hoofilla olemme erittäin ylpeitä voidessamme tehdä tiivistä yhteistyötä Biosafen kanssa tarjotaksemme varmuuden, että Hoofin hevosravinteet ovat 100 % turvallisia.

Lue lisää Biosafesta

Hoofin valmistuskumppanit ovat Vietnamin johtavia eläinravitsemuksen ammattilaisia, joilla on yli 20 vuoden kokemus eläinravitsemuksesta.

Hoofin ensimmäinen valmistuskumppani on nimeltään Vemedim Animal Health. Ensimmäisten 30 vuoden aikana Vemedim on valmistanut yhteensä noin 600 erilaista eläinravitsemuksellista tuotetta, 36 maahan ympäri maailmaa. Vemedim on vuosien ajan kehittänyt hevosravinnetuotteita tunnetuissa kilpahevosmaissa, kuten Saudi-Arabiassa, Qatarissa, Kuwaitissa ja Libyassa.

Lue lisää Hoofin valmistuskumppanista, Vemedimistä

Hevoskilpa-ajot Saudi-Arabiassa, hiekalla Hevoskilpa-ajot Saudia-Arabiassa, nurmella
Miksi arvostamme Saudi-Arabiassa laajalti käytettyä hevosravintoa?

Se on yksinkertaista; kun kyse on hevosista ‒ he tietävät mitä tekevät. Puhdasrotuiset arabialaiset hevoset ovat yksi maailman nopeimmista ja vahvimmista hevosroduista, jotka ovat tunnettuja kauneudestaan, voimastaan ja nopeudestaan. Saudi-Arabia kuuluu suurimpiin maihin, jossa hevosurheilu on suuressa suosiossa, minkä vuoksi sitä kutsutaan hevosten kuningaskunnaksi. Saudi-Arabiasta on tullut maailmanlaajuinen hevosurheilun kohde muun muassa Saudi Cupin takia, joka on maailman arvostetuin kansanvälinen hevoskilpailu, jonka palkinnot nousevat jopa 20 000 000 dollariin (USD).

Hoofin tuotteet perustuvat muun muassa Saudi-Arabiassa käytettyihin rehuihin. Nämä tuotteet ovat testattuja Suomessa ja Ruotsissa yhdessä asiantuntijaryhmän ja hevosurheilijoiden kanssa. Testien jälkeen tuotteet ovat mukautettu vastaamaan eurooppalaisten hevosten tarpeisiin. Tämän seurauksena Hoofin tuotevalikoima auttaa hevostasi voimaan ja näyttämään parastaan päivittäin.

Biosafe

Laboratoriokeskus Biosafe

Biosafe tarkastaa Hoofin täydennysrehujen pakkausmerkintöjen pohjalta, että tuotteet sisältävät vain EU:ssa turvallisiksi ja tehokkaiksi todettuja lisäaineita ja komponentteja. Asiantuntijat varmistavat, että tuotteissa on huomioitu alan erityisvaatimukset sekä hevosen ravintotarpeet lisäainekohtaisesti. Biosafen ja Hoofin jatkuvan yhteistyön avulla varmistamme, että Euroopan markkinoille päätyy hevosten hyvinvointia ja terveyttä edistäviä tuotteita.

Biosafe tarjoaa laboratoriopalveluja ja konsultointia yrityksille, jotka tarvitsevat tuotteilleen myyntiluvan Euroopassa. Kansainväliset asiakkaat ovat pääsääntöisesti elintarvikeketjunsäädeltyjen tuotteiden, kuten rehun lisäaineiden ja elintarvike-entsyymien tuottajia. Biosafen asiantuntijoilla on kymmenien vuosien kokemus säädeltyjä tuotteita koskevasta lainsäädännöstä ja Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) ohjeistuksista. Biosafe on auttanut satoja yrityksiä saamaan tuotteilleen hyväksynnän Euroopan komissiolta.

Haastateltava
Atte von Wright
Mikrobiologi, Professori

Atte on Itä-Suomen yliopiston ruokabiotekniikan emeritusprofessori ja koulutukseltaan mikrobiologi ja geenitutkija. Hänen tutkimustoimintaansa kuuluu pääasiassa maitohappobakteerit ja niiden sovellukset sekä elintarvikehygienia ja elintarviketoksikologian.

Hänellä on myös taustaa elintarvike- ja rehulainsäädännössä (elintarvikehygienia, elintarvikkeiden ja rehujen lisäaineet, elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvat materiaalit) sekä kansallisella, että EU:n tasolla. Hän on toiminut Euroopan komission eläinten ravitsemusta käsittelevän tiedekomitean sekä kahden EFSA:n tiedelautakunnan (FEEDAP, GMO) ja useiden työryhmien jäsenenä.

Atten historia Biosafe Biological Safety Solutions Ltd:ssä ulottuu yrityksen alkuperään asti. Tällä hetkellä hänen merkittävimmät panoksensa yritykseen liittyvät hänen asiantuntemukseensa toksikologisissa ja mikrobiologisissa kysymyksissä sekä erityisissä sääntely- tai lainsäädäntökysymyksissä.

Mistä asioista hevosomistajan tulee huolehtia hevosen ruokavaliossa?

Tasapainoinen hevosen ruokinta koostuu hevosen perusravinnosta sekä hivenaineiden ja valkuaisen saannista. Suomessa ruokinta perustuu lähtökohtaisesti karkearehuun; laidunruohoon ja heinään, jota täydennetään täydennysrehuilla.

Jokainen hevonen on tietenkin yksilö, jolloin mahdollisia ravintoaineiden puutostiloja täydennetään tarpeen mukaisesti. Jokainen erityistarve hoidetaan aina hevoskohtaisesti, esimerkiksi ruuansulatuksessa saattaa tulla ongelmia, kuten ähkyä tai hiekkaa kulkeutua viljan mukana, joka tulee huomioida ruokinnassa esimerkiksi probiootti–valmisteilla. Hevosen turkin ja kavioiden kunto vaihtelee aina vuodenajan mukaisesti, jolloin on syytä seurata biotiinin ja sinkin täydennystä tarvittaessa.

Ruokinnassa on myös maakohtaisia suosituksia, aivan kuten on myös ihmisillä. Pohjoismaissa tulee huolehtia muun muassa D-vitamiinin saannista sisäruokintakaudella. Suomen, muiden pohjoismaiden sekä Britannian maaperä on lisäksi myös hyvin seleeniköyhä. Näin ollen rehussa on seleenivajausta, jonka vuoksi täällä on tärkeä huolehtia seleenitäydennyksestä. Seleeni on muun muassa hevosten lisääntymiselle ja lihaskunnolle hyvin olennainen hivenaine. Yliannostuksen vaaraa ei ole, kun noudatetaan asianmukaisia, rehuvalmisteissa annettuja päivittäisiä annosohjeita. Jos käytetään samalle hevoselle useampia erilaisia valmisteita, on syytä tarkkailla niiden koostumusta, etteivät D-vitamiinin tai hivenaineiden (seleeni, sinkki) suositellut enimmäisannokset ylity.

Urheiluhevoset ovat niin sanotusti oma lajinsa, koska ravinnontarve on normaalisti merkittävästi suurempi. Hevosen lihaksistoa kasvattaessa tulee esimerkiksi huolehtia niiden rakennusaineesta, valkuaisaineiden ja aminohappojen saannista. Aminohapoista kriittisimmät ovat lysiini ja metioniini.

Täydennysrehujen merkinnät ja myyntilupaukset ovat valitettavan usein lainsäädännön vastaisia hevosten ja lemmikkien ruokinnassa niin Suomessa kuin myös muualla Euroopassa. Kuinka näette asian?

EU:n lainsäädäntö kieltää markkinoimasta täydennysrehuja sellaisilla väitteillä, että ne parantaisivat, lieventäisivät tai ehkäisisivät eri sairauksia, ellei siis kysymys ole lääkerehusta. Myöskään yksittäisiin elimiin kohdistuvia vaikutuksia tai mainintoja ei saisi olla. Erityisravintoja koskee taas erityinen sallittujen väitteiden listaus, joista osa hipoo jo lääketieteellisiä väitteitä. Kannattaa aina katsoa selkeästi muotoillut asiat ja konkreettiset faktat! Ne liittyvät vaikutuksiin, jotka ihminen voi usein omin silmin myös todeta.

Lainatakseni Martti Lutheria: ”Totuus on lyhytsanainen – valhe taas tarvitsee paljon sanoja puolustukseen."

Mitä voit sanoa Hoofin täydennysrehuista?

Tuotteet sisältävät vain EU:ssa hyväksyttyjä lisäaineita ja muita komponentteja. Tuotteita on muun muassa vitamiini ja hivenaineiden täydennykseen sekä erikoistilanteisiin kuten hevosen ruuansulatuskanavan hyvinvointiin. Fyysiseen rasitukseen on omat täydennysrehut kuin myös elektrolyyttejä, jotka soveltuvat taas kovan rasituksen jälkeen.

Nämä täydennysrehut täyttävät myös muut EU:n täydennysrehuissa käytettäville lisäainevalmisteille asettamat määräykset ja ovat eläimelle sekä käyttäjälle tutkitusti turvallisia. Käyttäjän tulee tietenkin itse aina noudattaa annosteluohjeita. Lainmukaisia ja turvallisia tuotteita, jotka sisältävät niitä erityisiä lisäaineita, joita hevonen tarvitsee.

Mitä probiootit ovat ja mitä hyötyä niistä on?

Probiootit ovat luonnollisia mikrobeja, esimerkiksi hiivoja, tai maitohappobakteereja, jotka suun kautta nautittuina edistävät terveyttä ja hyvinvointia.

Probiootit vievät suolistossa tilaa haitallisilta bakteereilta edistäen samalla eläimen vastustuskyvyn kehittymistä. Kun suoliston bakteerikanta on kunnossa, ravintoaineiden imeytyminen helpottuu ja eläinten rehun hyväksikäyttö, kasvu ja suorituskyky paranevat. On huomattava, että probioottiset vaikutukset ovat kantakohtaisia, eli saman mikrobilajin kaikilla kannoilla ei välttämättä ole samoja, hyödyllisiä ominaisuuksia.

Probiootti–valmisteita on kehitetty niin ihmisille kuin tuotanto- ja lemmikkieläimillekin. Eläinprobiootteja säätelevä EU:n lainsäädäntö edellyttää niiden turvallisuuden ja tehon todentamista. Euroopassa eri tarkoituksiin hyväksytyt probiootit onkin todettu yleisesti turvallisiksi niin eläimille kuin ympäristöllekin. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) arvioi probioottiset lisäaineet ennen markkinoille pääsyä. Suomessa valvontaviranomainen on Ruokavirasto.

Probiootteja sisältävien valmisteiden käytöllä on useiden tutkimusten ja käyttökokemusten mukaan havaittu lukuisia hevosen hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Miten probiootit tukevat hevosen hyvinvointia?

Probiootit parantavat yleisesti rehun hyötysuhdetta, jolloin eläin saa rehusta paremmin ravintoa. Lisäksi probiooteilla on suora vaikutus erilaisiin suolistohäiriöihin sekä ruuansulatukseen. Maailmalla käytetään paljon probiootteja erityisesti kasvavien varsojen sekä urheiluhevosten peruskunnosta huolehtimiseen.

Stressi, ruokavaliomuutokset, sairaudet tai antibioottikuuri voi aiheuttaa häiriöitä hevosen suoliston mikrobistossa. Seuraukset ilmenevät esimerkiksi väsymyksenä. Mikrobisto häiriintyy helposti, mutta sen korjaamiseen voi kulua huomattavan paljon aikaa. Ennaltaehkäisy onkin tärkeää hevosen suoliston mikrobitasapainon ja hyvinvoinnin kannalta.

Myös stressi voi horjuttaa hevosen suoliston mikrobitasapainoa ja aiheuttaa vatsavaivoja sekä vaikeuttaa ravintoaineiden imeytymistä. Probioottivalmisteilla voidaan ennaltaehkäistä stressin aiheuttamia vatsaongelmia esimerkiksi tilanteissa ennen kuljetusta, kilpailua, ulko- tai sisäruokintakauteen siirtymistä tai ruokavaliomuutosta.

Saccharomyces cerevisiae

Saccharomyces cerevisiae on tuttu leivinhiivamme. Sen tietyillä kannoilla on useiden tutkimusten mukaan märehtijöiden ja hevosen vatsan ja suoliston hyvinvointia parantava vaikutus, ja ne on hyväksytty EU:ssa rehulisäaineiksi. Hiivavalmistetta lisäämällä hevosen ruokintaan on mahdollista ylläpitää hyödyllistä suolistomikrobistoa. Tämä puolestaan edistää ravintoaineiden imeytymistä ja parantaa hevosen luonnollista vastustuskykyä.

Hiiva laskee myös ruoansulatusjärjestelmän happamuustasoa, mikä ehkäisee ennalta monia sairauksia. Käyttäjäkokemusten mukaan hiivavalmisteet voivat myös ehkäistä hevosen mahahaavan syntymistä, joskaan tätä vaikutusta ei ole vahvistettu lisäaineiksi hyväksyttyjen hiivojen tehoväittämiin.

Bacillus subtilis ja lähisukuiset lajit

Bacillus-kannat ovat maaperässä esiintyviä bakteereita. Monilla bacillus subtilis-ryhmän lajeilla on todettu eläinten suolistoterveyttä, rehun hyväksikäyttöä ja eläinhyvinvointia parantavia ominaisuuksia. Ne on hyväksytty EU:ssa probioottisiksi kaikille eläimille sekä kasvua edistäviksi lisäaineiksi esimerkiksi sioille, vasikoille ja siipikarjalle. Niille on tyypillistä lämpöä ja kuivuutta kestävien itiöiden tuotto, ja itiömuodossa nämä bakteerit on teknologisesti helppo formuloida lisäainekäyttöön.

Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Saudi-Arabiassa bacillus subtilis –valmisteita on hyvällä menestyksellä käytetty myös hevosten probiootteina erityisesti suoliston ja vatsan häiriötilanteissa, kuten antibioottikuurin aikana. Hevosen suoliston bakteerikanta voi häiriintyä antibiootin seurauksena, jolloin Bacillus–bakteereita sisältävällä probiootilla pystytään ennaltaehkäisemään antibiooteista johtuvaa ripulia ja ylläpitämään suoliston normaalia bakteerikantaa.

Maitohappobakteerit

Maitohappobakteereita käytetään yleisesti elintarviketeollisuudessa erilaisten hapanmaitovalmisteiden, hapanvihannesten, hapantaikinoiden, ja muiden vastaavien tuotteiden valmistuksessa.

Maitohappobakteerisukuja ovat esimerkiksi Lactobacillus, Enterococcus ja Pediococcus. Ne ovat myös ihmisten ja eläinten yleisiä, luontaisia suolistobakteereita. Useita erilaisia maitohappobakteereihin perustuvia probiootteja onkin hyväksytty Euroopassa tuotantoeläinten rehujen lisäaineiksi. Maitohappobakteereita sisältävistä valmisteista on hyviä käyttökokemuksia myös hevosilla.

Vemedim

Valmistaja Vemedim

Hoofin valmistuskumppanina toimii Vemedim Corporation, joka on perustettu vuonna 1992 ja koostuu viidestä tytäryhtiöstä sekä omasta tutkimus- ja kehityskeskuksesta. Vemedim ja Hoof aloittivat yhteistyönsä maaliskuussa 2019. Vemedim on Vietnamin johtava eläinlääketieteellinen ravitsemus- ja lääkemerkki, joka on levinnyt 36 maahan ympäri maailmaa.

Markkinat kattavat Aasian, Lähi-idän, Afrikan, Euroopan ja Amerikan. Suurimmat asiakkaat ovat Venäjältä, Saudi arabiasta, Perusta ja useista eri Aasian maista.

Vemedimin päätehdas, ilmakuva
Ensimmäisten 30 vuoden aikana Vemedim on kehittänyt yhteensä noin 600 erilaista ravintotuotetta ja lääkettä eri eläimille

Laadukkaat raaka-aineet, hyvä pakkaus sekä moderni tuotantolinja ja laboratoriot varmistavat, että jokainen tuote on tehokas ja huolellisesti tasapainotettu.

Vemedim on monien vuosien ajan suunnitellut ja vienyt hevosen ravitsemustuotteita tunnettuihin kilpahevosmaihin, kuten Saudi Arabiaan, Qatariin, Kuwaitiin ja Libyaan.

Vemedim R&D keskus koostuu asiantuntijaryhmästä, jossa on kolme professoria, viisi tohtoria, farmaseutteja, lääkäreitä sekä insinöörejä, joilla on yliopistotasoinen jatkotutkinto, ja jotka ovat kaikki hyvin koulutettuja Vietnamissa ja ulkomailla. Nämä ammattilaiset varmistavat, että jokainen koostumus valmistetaan korkeimpien standardien mukaisesti.

Vemedimillä on ISO/IEC 17025 standardin mukainen laadunvalvonta laboratorio nimeltään Vilas 139, jota käytetään 42 eri maassa.

Jani Lammi sekä Mr Trieu Phan Dang, Vemedimin vientipäällikkö.
Jani Lammi (Hoof Oy:n perustaja) sekä Mr Trieu Phan Dang (Vemedimin vientipäällikkö)
Tuotteiden pakkausta Vemedimillä
Osa Vemedimin tuotantolinjastoa

Jokaisen Vemedimin ravintotuotteen ja lääkkeen on läpäistävä vähintään kahden vuoden tutkimus- ja testausjakson, kunnes lopullinen tuote luovutetaan markkinoille.

Tämä vaihe koostuu laboratoriokokeista, käytännön kokeista laboratorioeläimillä ja lopuksi tuotteen nimetyillä eläimillä.

Lopullinen todiste tuotteista tehdään eri yhteistyöinstituuteissa, kuten eri yliopistoissa, Ho Chi Minh kaupungin biotekniikkakeskuksessa, maanviljelijäryhmässä Vemedim Corporationin ulkopuolella, sekä huippuhevosurheilijoiden kanssa Suomessa ja Ruotsissa.

Kysy lisää ja pysy yhteydessä.

Autamme mielellämme tuotteiden kanssa, joten ota rohkeasti yhteyttä. Jätä myös osoitteesi saadaksesi kulissien taakse pääsyyn kampanjoihin ja uusiin tuotteisiin.

Ota yhteyttä